Seneste Nyt

Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier
6/8-2020. I dag er det tid for endnu en opdatering. Lad os begynde med det gode, lille basse vejer nu 600g og har åbnet øjnene. Han er flyttet til en ny papkasser så han kan bevæge sig omkring og med tiden kan han komme ud. 😀. Mht Penny er der desværre ikke bedring i sigte, tværtimod ser det ud til at gå den gale vej. ☹️
Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier
31/7-2020. Så er det vist tid for en opdatering og lidt billeder :-).

Sidste weekend dykkede Penny igen og det så rigtig skidt ud da vi kom til dyrlæge mandag, og hun måtte igen have en blodtransfusion. Denne gang var det James, endnu en labrador som lagde krop til... Jeg kunne mærke at hun fik det bedre og det er i løbet af ugen gået stille og roligt fremad, så spændingen var stor i dag fredag da vi skulle til kontrol. Heldigvis viser blodprøven at alle værdier er i bedring og hun er begyndt at producere blod selv. Der er stadig lang vej men dette er første gang at hun viser tegn på at blive bedre.

Vi har 1 hvalp tilbage... han er stærk og udvikler sig helt normalt, tager 10% af hans vægt på om dagen så alt er præcis som det skal være. Han får nu flaske og drikker ivrigt. Han bor i hans lille papkasse sammen med hans erstatnings mor, et sødt får med hjertelyd 🙂 <3
Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier
23/7-2020
I dag torsdag var dagen hvor Penny skulle have født hendes hvalpe. Med denne sætning kan I jo nok tænke, at sådan gik det slet ikke denne gang. Normalt er en hvalpefødsel for en Cairn Terrier en hyggelig begivenhed, og jeg har i min 20 år som opdrætter aldrig haft de store problemer i den anledning.

Denne gang skulle så være anderledes og en læring i, at det ikke bare guld og grønne skove at få hundehvalpe.

Penny begyndte i sidste uge at vise tegn på at hun var træt, og hun ville ikke gå tur, hun ville bare sove og hygge på sofaen. Det gik dog strålende med mad og drikke, så jeg slog det hen med at hun jo var 10 dage fra termin og måske var det et stort kuld….
Der gik et par dage og så faldt hun om med noget der lignede et epileptisk anfald og jeg blev rigtig bange. Der var nu 7 dage til fødsel…

Vi tog straks til dyrlæge og de undersøgte hende og tog blodprøver, udtrykket i deres ansigter blev mere og mere alvorligt og bange, jeg blev helt klart rædselsslagen… Blodprøven viste en blodprocent på nærmest 0, hun havde ingen røde blodlegemer. Det var en helt umulig situation, og det blev jo bare forstærket af at hun jo faktisk var drægtig med 4 hvalpe…. Hun ville ikke overleve et kejsersnit for at fjerne hvalpe, og hun ville ikke overleve at gå drægtigheden til ende…
Landets kloge hoveder blev konsulteret… og handlingsplanen var som følger:

Penny fik blodtransfusion fra Labradoren Murphy
Kejsersnit blev udført og 4 alt for tidlig fødte hvalpe (fostre) blev taget ud i “live”
Penny får en hulens masse medicin og skal holdes helt i ro.
Hvalpene skal sonde mades hver 2. time….

Her kommer så status 1 uge efter…
Penny har stadig voldsom lav blodprocent, men viser bedring, da hun nu selv laver nye røde blodlegemer. Hun er stadig kritisk syg men dog i bedring … Medicin skal hun have i lang tid. Hun har ingen anelse om at hun har født hvalpe, og kan/skal slet ikke passe dem.

Hvalpene… 2 han hvalpe er stadig i live efter denne voldsomme ankomst til verdenen. De bliver stadig sondemadet hver 2. time og der er LANG vej til jeg kan melde at faren er ovre. Den ene er lidt svagere, men jeg håber… De tager dog pænt på og det virker ikke helt umuligt.

Jeg er mere rolig, ikke kun fordi den umiddelbare panik er ovre, og rutinen for mig er nem at overskue. Jeg passer mine små hvalpe og de er aldrig mere end 1 meter fra mig. Min alarm ringer hver 2. time og så fodrer jeg dem ….
De er vokset fra fosterstadie til at lige hvalpe som skal fødes om lidt. Jeg håber de 2 drenge klarer sig, de har allerede nu stor glæde af hinanden…

Jeg vil gerne takke Frijsenborg Dyrehospital for deres professionelle hjælp…
Specielt dyrlægerne Camilla og Else for en helt usædvanlig indsats og personalet for hjælpen. Ikke mindst tak til dyrlæge Kathrine for lån af donor Murphy selv om de jo havde ferie…
Hvis alt dette får en lykkelig slutning, er det en fantastisk team indsats…

.. og ih hvor er jeg glad for min hundeforsiking i @AGRIA, så jeg ikke skal vælge.

.. og ih hvor er jeg glad for at jeg har mulighed for at aflyse alt, blive hjemme for at passe Penny og mine hvalpe.
Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier
Lidt hygge billeder fra weekenden.... Bellis er her på ferie og Milton i dagpleje...
Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier
31/5-2020. Lige til kanten.... Sjarlie lægger altid hendes bold lige på kanten
Lachleen Cairn Terrier
Lachleen Cairn Terrier updated their cover photo.
fra venstre: Lachleen Precious Pennylope (Penny) - Lachleen Sassy Sjarlotte (Sjarli) - River Deeps Deep Thought (Sture - "gammelnok")